Sfântul Ierarh Nifon sărbătorit la Târgoviște

La Târgoviște mii de credincioși au participat astăzi, 11 august 2012, la manifestările închinate Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești. Sărbătoarea a debutat la ora 7:00, în fața Catedralei Arhiepiscopale, cu scoaterea raclei cu sfintele sale moaște.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei s-a dat citire mesajului Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel, adresat participanților la manifestările dedicate Sfântului Ierarh Nifon. Mesajul a fost citit de către Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale din București.

Înaltpreasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură prin care a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi minunată și totodată a mulțumit autorităților locale, dar și credincioșilor pentru faptul că au venit în număr foarte mare la manifestările închinate Sfântul Ierarh Nifon.

După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a premiat cu diploma de excelență Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești elevi merituoși din Arhiepiscopia Târgoviștei care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente