Sfântul Ierarh Nifon cinstit la Catedrala Mitropolitană din Craiova

Sute de credincioși au participat astăzi, 11 august, la Catedrala Mitropolitană din Craiova la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon. Slujba arhierească a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a subliniat modelul de credință și sfințenie reprezentat de Sfântul Nifon: „Cinstim astăzi, după cuviință, pe Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolit al Țării Românești, cel care a reorganizat viața bisericească, cel care a întemeiat Episcopia Râmnicului și Episcopia Buzăului, în anul 1503. Cel care prin darul lui Dumnezeu își află sfântul său cap în această sfântă catedrală. Îl cinstim cu laude, cu privegheri, cu cântări și cu imnuri de mulțumire pentru modelul pe care ni l-a oferit nouă, slujitori ai bisericii și credincioși, un model valabil pentru toată lumea, de viață evlavioasă, de viață închinată lui Dumnezeu”.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Irineu a anunțat că, în semn de cinstire față Sfântului Ierarh Nifon, Arhiepiscopia Craiovei a lansat și un CD cu imnuri de laudă din slujba Sfântului Ierarh: „Anul acesta am alcătuit prin grija protopsaltului nostru, domnul Victor Șapcă, un buchet de cântări în cinstea Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului”.

Comentarii Facebook


Știri recente