Sfantul Ierarh Nicolae este si patronul spiritual al Municipiului Onesti.

Incepand cu ora 16.30, aseara, la Onesti a fost savarsita slujba Vecerniei in toate cele 4 biserici ale municipiului, dupa care s-a plecat in procesiune spre Biserica ‘Sfantul Nicolae’, vechea catedrala a orasului Onesti ctitorita in 1843.

Mai multe amanunte ne-a oferit Parintele Constantin Alupei – protopop al Protopopiatului Onesti: ‘La Onesti, incepand cu ora 16.30, s-a savarsit slujba Vecerniei in toate cele 4 biserici ale municipiului: Catedrala ‘Pogorarea Duhului Sfant’, Biserica ‘Sfintii Imparatii Constantin si Elena’, Biserica ‘Nasterea Maicii Domnului’, Biserica ‘Sfantul Ncolae’. Credinciosii prezenti in cele 3 biserici au plecat in pelerinaj spre biserica patronata de Sfantul Ierarh Nicolae. De asemenea, credinciosii romano-catolici au plecat din trei puncte ale orasului: Asezamantul Capucinilor, Biserica Romano-Catolica ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’ si de la Asezamantul Surorilor lui Iisus Rascumparatorul, spre Biserica ‘Sfantul Nicolae’. In jurul orei 18.00, credinciosii ortodocsi si romano-catolici s-au intalnit la Biserica ‘Sfantul Nicolae’ unde a sosit si Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului care a impartasit tuturor un cuvant de zidire sufleteasca.’

Astazi, la Biserica Sfantul Nicolae din Onesti a fost oficiata slujba Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti din localitate si din imprejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente