Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi

Biserica Ortodoxă l-a prăznuit, astăzi, pe Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi. Cu prilejul hramului mănăstirii din apropierea orașului vrâncean Panciu, Preasfințitul Părinte Epifanie, Episcopul Buzăului și Vrancei, a oficiat astăzi Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. Numeroși credincioși au venit să se închine la racla cu moaștele Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie.

Născut într-un sat din zona Vrancei, în prima jumătate a secolului al XVII-lea, Sfântul Ierarh Teodosie de la Brazi a intrat de tânăr în monahism. Urcând treptele desăvârșirii duhovnicești, în anul 1674, a fost ales Mitropolit al Moldovei. El este cel care a restaurat Mănăstirea „Brazi” din Vrancea, construind o biserică nouă și chilii pentru monahi.

În toamna anului 1694, Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi a primit moarte martirică, fiind ucis de tătarii care au invadat teritoriul vrâncean. A fost canonizat de către Biserica Ortodoxă Română în anul 2003.

Comentarii Facebook


Știri recente