Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul sărbătorit în Episcopia Giurgiului

Biserica Parohiei Mogoșești din Protopopiatul Mihăilești și-a sărbătorit astăzi, 27 septembrie, cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au fost aduse spre închinare și venerare părticelele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro. Manifestările religioase dedicate Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul au debutat cu oficierea Slujbei de Priveghere de către un sobor de preoți în ziua de 26 septembrie și au continuat astăzi cu oficierea Sfintei Liturghii de către părintele protos. Teodor Șerban, consilier economic în cadrul Centrului eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi.

„În anul 1690 Patriarhul Dositei al Ierusalimului îl recomandă pe ieromonahul Antim Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu care vroia să organizeze viața duhovnicească din Țara Românească. Sfântul Ierarh Antim Ivireanul este adus la București unde primește ca ascultare să tipărească cărți de învățătură, de credință, cărți de slujbe, precum și alte cărți folositoare în Biserică și credincioșilor spre rugăciune”, a spus părintele protos. Teodor Șerban.

La final, părintele Gabriel Chirculeanu, consilier cultural în cadrul Centrului eparhial și paroh al bisericii din localitatea Mogoșești, a mulțumit tuturor pentru prezența la acest eveniment, subliniind, în același timp, faptul că cinstirea moaștelor sfinților nu reprezintă o știrbire a cinstirii lui Dumnezeu ci, dimpotrivă, este o preamărire a iubirii Sale pentru oameni și a lucrării Lui de înălțare a omului spre frumusețea și viața veșnică a lui Dumnezeu. Totodată, în semn de prețuire, credincioși prezenți au primit pachete, iconițe și cărți de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente