Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul sărbătorit la Baia Mare

Maramureșenii și-au cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, pomenit de Biserica noastră în fiecare an la 24 aprilie. Ziua de pomenire a Sfântului a fost prilej de sărbătoare pentru credincioșii Parohiei „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în prezența Chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Iustinian. Sfântul Ierarh Iosif a fost canonizat de Biserica noastră în anul 1955.

ÎPS Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a precizat că evlavia poporului la Sfântul Iosif a fost deosebit de importantă în privința canonizării sale.

„În fața Sfântului Sinod am declarat, am propus în scris printr-un memoriu bine documentat ca sfântul Iosif să fie trecut în rândul Sfinților”, a spus Înaltpreasfinția Sa pentru TRINITAS TV

La slujbă a participat și un grup de copii din Maramureșul istoric, îmbrăcați în costume populare. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Seminarului Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare.

Parohia „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș” a fost înființată în anul 2000.

Comentarii Facebook


Știri recente