Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul prăznuit la Baia Mare

Astăzi, 24 aprilie, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș, Biserica cu acest hram din Baia Mare și-a sărbătorit ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară al sfântului lăcaș de Preasfințitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Parohia Sfântul Iosif Mărturisitorul din Maramureș a fost înființată în anul 2000.

Cu privire la acest eveniment Preasfințitul Părinte Justin Sigheteanul a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: „Sfântul Iosif Mărturisitorul, fost episcop al Maramureșului și Sătmarului, mărturisitor și apărător al Ortodoxiei este și ocrotitorul multor Biserici din Maramureș. Este ocrotitorul Maramureșului și Sătmarului din momentul în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în 1992, la propunerea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Justinian, l-a trecut în rândul sfinților alături de cei mai străluciți mărturisitori, apărători și păstori ai Bisericii noastre strămoșești”.

În cadrul parohiei funcționează și Centrul Social Multifuncțional „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, inaugurat în iarna anului trecut de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente