Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului prăznuit la Timișoara

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, joi, 15 septembrie, Mitropolitul Timișoarei și ocrotitorul Banatului, catedrala mitropolitană din Timișoara își prăznuiește patronul spiritual. Slujbele religioase oficiate cu acest prilej vor debuta miercuri, 14 septembrie, începând cu orele 19:00, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de procesiunea cu moaștele Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. Apoi, de la miezul nopții va fi săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Catedrala mitropolitană fiind deschisă pelerinilor bănățeni pe întreg parcursul nopții.

În ziua praznicului, de la ora 6:00 va fi oficială Utrenia, apoi de la 7:00 Taina Sfântului Maslu, iar de la ora 9:30 Sfânta Liturghie arhierească.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Sfânta și Dumnezeiască Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

În continuarea programului, după slujba Vecerniei de la ora 18:00 va avea loc un concert de imne religioase, susținut de Corul Catedralei Mitropolitane.

Vineri, 16 septembrie, de la ora 7:30 va avea loc Sfânta Liturghie, iar seara, de la ora 18:00 slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.

Comentarii Facebook


Știri recente