Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș – ocrotitor al Parohiei Giarmata din Arhiepiscopia Timișoarei

Tinerii din Parohia ‘Nașterea Maicii Domnului’ – Giarmata, Arhiepiscopia Timișoarei, l-au sărbătorit ieri, 15 septembrie, pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. Sub ocrotirea ierarhului bănățean, tinerii de aici desfășoară, de mai bine de doi ani, diverse activități cultural-misionare.

De sărbătoarea Sfântului Iosif de la Partoș, credincioșii și tinerii Parohiei din Giarmata au participat la Sfânta Liturghie, iar cei care s-au spovedit au primit Sfânta Taina a Împărtășaniei. După-amiază, toți tinerii au participat la slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif de la Partoș, după care au avut loc discuții despre unele aspecte din activitatea duhovnicească și culturală a ierarhului ocrotitor.

Tinerii din Parohia ‘Nașterea Maicii Domnului’ – Giarmata se adună săptămânal în biserica parohială, se roagă, discută diverse teme de actualitate, vizionează filme duhovnicești sau merg în pelerinaje, sub îndrumarea părintelui paroh Ștefan Marcu.

‘Tinerii din parohia noastră au dorit să formeze un grup compact pentru a lectura și aprofunda Sfânta Scriptură și învățătura Bisericii noastre Ortodoxe. Ca urmare a acestei cereri, i-am coagulat în jurul bisericii, am început să ne întâlnim în fiecare joi seară. Programul nostru este unul mai complex, pentru că încercăm să dăm un răspuns real la problemele tinerilor de azi. Ne-am intitulat ‘Prietenii Sfântului Iosif’. Nu suntem o asociație cu statut juridic, ci pur și simplu pentru faptul că suntem foarte aproape de Timișoara și îl avem pe Sfântul Iosif de la Partoș ca ocrotitor al Banatului și de asemenea pentru că îl simțim mereu aproape am vrut să ne intitulăm ‘Prietenii Sfântului Iosif’.

L-am luat ca ocrotitor în activitățile noastre și, de multe ori, ne întâlnim în biserica parohială, unde citim Acatistul Sfântului Iosif și încercăm, prin rugăciune, să mergem împreună pe calea mântuirii’, a declarat părintele paroh Ștefan Marcu pentru „Ziarul Lumina”.

‘Suntem ca o familie!’

Proiectul ‘Prietenii Sfântului Iosif’ este o formă educațională adresată tinerilor din parohie care au trecut de adolescență, iar pentru cei mici aici se desfășoară încă de la început Programul național ‘Hristos împărtășit copiilor’. ‘Noi suntem ca o familie, în care domnesc buna înțelegere, apropierea sufletească. Demarăm toate aceste proiecte cu gândul că lucrurile constructive îi ajută pe oameni să crească duhovnicește și să se integreze în societatea de azi, fiind purtători de Hristos și mărturisitori ai credinței ortodoxe’, a mai spus părintele paroh Ștefan Marcu.

Comentarii Facebook


Știri recente