Sfântul Ierarh Grigorie Dascălu, Mitropolitul Țării Românești este sărbătorit astăzi în Biserica Ortodoxă Română

Biserica Ortodoxă Română îl sărbătorește astăzi, 22 iunie, pe Sfântul Ierarh Grigorie Dascălu, Mitropolitul Țării Românești. Născut în 1765, Sfântul Ierarh a intrat în monahism la Mănăstirea Neamț și a fost ucenicul Sfântului Paisie Velicicovski, informează Radio TRINITAS.

În 1823, Sfântul Grigorie a fost ridicat la rangul de Mitropolit al Țării Românești, direct din treapta de ierodiacon, treaptă în care slujea, pe atunci, la Mănăstirea Căldărușani. Canonizarea Sfântului Ierarh Grigorie Dascălu a fost proclamată, pe 21 mai 2006, de ziua hramului Catedralei Patriarhale din București, Sfinții Împărați Constantin și Elena. Potrivit hotărârii din 2005 a Sfântului Sinod, data de pomenire a fost stabilită pentru 22 iunie, ziua trecerii Sfântului la cele veșnice.

Moaștele sale se află la Mănăstirea Căldărușani, acolo unde astăzi este zi de sărbătoare: „Așteptăm foarte mulți credincioși prin preoții din parohiile limitrofe și chiar mai departe care vor veni împreună cu enoriașii. Cei care vin vor fi răsplătiți prin participarea la Sfânta Liturghie și după aceea prin agapa frățească”, a spus părintele arhimandrit Lavrentie Gâță, starețul Mănăstirii Căldărușani din județul Ilfov.

Comentarii Facebook


Știri recente