Sfântul Ierarh Calinic, sărbătorit la Curtea de Argeș

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a fost sărbătorit în mod deosebit și în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. În paraclisul din incinta Centrului eparhial, care poartă hramul sfântului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului a oficiat astăzi, 11 aprilie, Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

„Noi mulțumim lui Dumnezeu și sunt sigur că Sfântul Calinic a fost la Curtea de Argeș pentru ase închina la Bisericii de aici și la moaștele Sfintei Filoteia și noi ne bucurăm că ne-a binecuvântat pe toți, iar eu mă bucur în mod special că Înaltpreasfințitul Antonie, Mitropolitul Ardealului, mi-a dat numele de Calinic când am fost tuns în monahism”, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

Paraclisul din Curtea de Argeș al Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica a fost terminat în anul 2008 și deservește personalul Centrului eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…