Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, Ocrotitorul Râmnicului

Sfântul Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, prăznuit de Biserica Ortodoxă Română la 27 septembrie, este ocrotitorul spiritual al Arhiepiscopiei Râmnicului. Programul manifestărilor închinate sfântului ierarh martir vor debuta în această eparhie duminică, 25 septembrie, informează TRINITAS TV.

Despre debutul manifestărilor închinate Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului a spus: „Începem cu o vernisare a unei expoziții, numită Monahism și Artă, prin care vom aduce înaintea vizitatorilor și credincioșilor icoanele pictate de monahii și monahiile din mănăstirile și schiturile Arhiepiscopiei Râmnicului”.

Luni, 26 septembrie, la Așezământul pastoral-cultural „Sfântul Ierarh Calinic” se va desfășura Simpozionul Internațional „Vocația mărturisitoare a Bisericii. De la Sfânta Taină a Botezului la jertfa martirică”.

În ziua de prăznuire a Sfântului Antim Ivireanul, Sfânta Liturghie va fi oficiată la Catedrala arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente