Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, Ocrotitorul Râmnicului

Sfântul Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, prăznuit de Biserica Ortodoxă Română la 27 septembrie, este ocrotitorul spiritual al Arhiepiscopiei Râmnicului. În fiecare an, în această perioadă sunt organizate aici ample manifestări religios-culturale închinate sfântului ierarh martir, informează TRINITAS TV. Programul evenimentelor va începe vinerea aceasta.

‘Programul manifestărilor debutează cu un Triptic dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni, care se va desfășura în zilele de 21 și 22 septembrie la Mănăstirea Hurezi, când vom avea tre evenimente, și anume: un Simpozion internațional intitulat ‘Jertfa creștină și sacrificiul uman în Europa medievală și premodernă’, apoi un concert de muzică religioasă și cultă, susținut de trei coruri, unul din Arhiepiscopia Râmnicului, al Mănăstirii Bistrița, și două din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. A doua zi, în 22 septembrie, vom avea tot la Mănăstirea Hurezi, derularea unei piese de film-teatru care să ilustreze viața și martiriul Sfinților Brâncoveni’, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

La sfârșitul acestei săptămâni, în municipiul Râmnicu Vâlcea se va pune piatra de temelie pentru un nou lăcaș de cult.

Tot în cadrul evenimentelor dedicate Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, va fi organizată, marți, 25 septembrie, etapa pe eparhie a Concursului Național „Lăudați pe Domnul!”. Vor participa corurile protoieriilor Arhiepiscopiei Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente