Sfântul Grigorie Decapolitul sărbătorit de românii din Danemarca

Sâmbătă, pe 20 noiembrie, Biserica Ortodoxă Română îl pomenește pe Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul. Cu această ocazie, parohia ortodoxă românească din capitala regatului Danemarcei, Copenhaga, își va sărbători hramul, informează TRINITAS TV.

„Cu prilejul hramului se va intensifica programul liturgic și catehezele organizate în această comunitate parohială din capitala Danemarcei”, a spus Preasfințitul Părinte Macarie.

Duminică, 21 noiembrie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, va oficia Sfânta Liturghie la hramul parohiei ortodoxe române din Aalborg, Danemarca.

„După Sfânta Liturghie vom avea o dezbatere catehetică, organizată de Centrul de tineret ‘Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’ al Episcopiei noastre ortodoxe române a Europei de Nord cu tema ‘Întruchiparea Crezului în viața de zi cu zi’. A avea un crez în viață înseamnă a avea orientare în viață și să putem da mărturie permanent despre cel care credem, Dumnezeu cel slăvit în Treime și despre felul în care credem”

La dezbaterea catehetică vor participa și credincioșii prezenți la hramul sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente