Sfântul Grigorie Decapolitul cinstit la Biserica Hagiu din Capitală

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Hagiu din Capitală va fi cinstit în chip deosebit Sfântul Grigorie Decapolitul, unul dintre ocrotitorii spirituali ai parohiei. În acest context duminică, 18 noiembrie 2012, la Sfânta Liturghie s-a deschis racla cu o părticică din moaștele sfântului, iar astăzi, de la ora 17:00, cinstitele moaște vor fi purtate în procesiune, după care vor fi așezate în baldachinul special amenajat.

„Apoi se va oficia slujba Sfințirii apei, urmând ca evenimentul să continue cu Vecernia, Litia și Acatistul Sfântului Grigorie Decapolitul. Marți, 20 noiembrie, de la ora 8:30 vom săvârși Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul, iar de la ora 17:00 slujba Vecerniei”, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. paroh Valer Irimia.

Racla cu moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul va ramâne spre închinare până la ultimul pelerin. Miercuri, 21 noiembrie, la sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, cinstitele moaște vor fi descoperite în timpul Utreniei și Sfintei Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente