Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț sărbătorit în București la Biserica „Șerban Vodă”

Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț este sărbătorit astăzi, 15 noiembrie, în Biserica Ortodoxă Română. Prăznuirea Sfântului a fost prilej de bucurie și pentru Biserica „Șerban Vodă” din București care și-a serbat cel de-al treilea hram. Slujba Sfintei Liturghii la această mare sărbătoare a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de 21 de preoți.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a rostit un cuvânt despre personalitatea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Menționăm că Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul a fost călugărit la Mănăstirea Neamț.

„Sfântul Paisie Velicikovski nu a inaugurat doar o școală de traducători, ci mai ales o școală a sfințeniei la care s-au format călugări de cea mai bună calitate. Mulți dintre ei împodobind calendarele Bisericilor Ortodoxe din România, din Ucraina, din Rusia, din Bulgaria, de la Muntele Athos”, a spus Preasfinția Sa, după cum informează TRINITAS TV.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii Bisericii trecuți la Domnul.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a pus, apoi, piatra de temelie pentru grădinița parohială. După acest eveniment Preasfinția Sa a premiat pe copiii membri ai Cercului de pictură „Pârvu Mutu” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Ca o continuitate firească, tocmai astăzi am sfințit începutul lucrărilor la grădinița Parohiei ‘Șerban Vodă’ și bănuiesc că peste câțiva ani veți avea mult mai mulți pereți împodobiți cu icoane de premiat”, a mai spus Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente