Sfântul Cuvios Onufrie de la Mănăstirea Sihăstria Voronei cinstit mâine în Biserica Ortodoxă Română

Biserica Ortodoxă Română îl cinstește mâine, 9 septembrie, pe Sfântul Cuvios Onufrie de la Mănăstirea Sihăstria Voronei. Sfântul Onufrie, este cel mai mare sihastru al ținuturilor botoșănene, viețuitor al Schitului Sihăstria Voronei. El a fost contemporan și ucenic al Sfântului Paisie de la Neamț.

După cum aflăm de la părintele Ghedeon, starețul Mănăstirii Sihăstria Voronei, Sfântul Onufrie s-a născut în regiunea Cernăuțiului, Ucraina de astăzi, pe la anul 1700. A fost general în armata Rusiei însă a renunțat și s-a retras din viața lumească. A venit în Moldova unde l-a cunoscut pe Sfântul Paisie de la Neamț. S-a stabilit la Mănăstirea Dragomirna unde a fost și tuns în monahism. În timpul stăpâniri austriece Sfântul Cuvios Onufrie s-a retras la Mănăstirea Vorona. „După doi ani de stăreție la Mănăstirea Vorona s-a retras în Sihăstria Voronei unde a viețuit ca pustnic timp de 25 de ani până la anul 1799” a mai spus Părintele Ghedeon, starețul Mănăstirii Sihăstria Voronei.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat canonizarea Cuviosului Onufrie în ședința de lucru din luna iulie 2005, când a stabilit și ziua de prăznuire a Cuviosului Onufrie pe 9 septembrie, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente