Sfântul Cuvios Atanasie din Aton sărbătorit în Parohia Schitul Frumoasa, județul Bacău

Biserica cu hramul „Sfântul Cuvios Atanasie de la Aton” din Parohia Schitul Frumoasa, Protopopiatul Moinești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și-a sărbătorit marți, 5 iulie, ocrotitorul, informează episcopiaslatinei.ro.

Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților și Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie au participat peste 400 de credincioși, care au venit au venit să-l cinstească prin rugăciune pe Sfântul Atanasie de la Aton, păstrând astfel tradiția pelerinajului din parohia Schitul Frumoasa. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a rostit un cuvânt de învățătură în care a făcut o paralelă între evlavia românilor și Muntele Athos, cu mănăstirile și viața monahală de acolo. Preasfinția Sa și-a manifestat bucuria că se află în mijlocul credincioșilor din Schitul Frumoasa, dar și pentru faptul că în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, ca și în Episcopia Caransebeșului, a fost ridicat un sfânt lăcaș închinat Sfântului Cuvios Atanasie de la Aton.

Biserica „Sfântul Atanasie de la Aton” a fost construită la inițiativa părintelui Nicolae Pântea, preot slujitor în Halkidiki – Grecia, fiind sfințită în anul 2008 de Preasfințitul Părinte Sebastian și de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul. Biserica „Sfântul Atanasie de la Aton” are un statut special, fiind construită în apropierea casei părintești a părintelui Nicolae Pântea în memoria fratelui său care a murit în Muntele Athos. Biserica parohială din satul Schitul Frumoasa are hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și este păstorită de părintele Vasile Cernat.

Comentarii Facebook


Știri recente