„Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”, sărbătorit la Galați

Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Galați a îmbrăcat astăzi, 17 ianuarie, haine de sărbătoare. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși din parohie și din municipiu, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfinția Sa a săvârșit apoi un Parastas pentru vrednicul de pomenire mitropolit al Ardealului, Antonie Plămădeală, precum și pentru toți ctitorii și binefăcătorii parohiei, trecuți la Domnul.

„Viața Sfântului Antonie cel Mare se arată astăzi în viețile noastre. Aici, în această parohie nouă se regăsesc toate lucrările mari și sfinte ale măritului Antonie”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie, Chiriarhul locului a binecuvântat și stropit cu agheasmă Centrul de zi pentru copii al parohiei. La final, au fost împărțite pentru cei nevoiași peste 1200 de pachete cu alimente.

În Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Galați, au fost demarate lucrările pentru ridicarea unui nou lăcaș de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…