Sfântul Cuvios Antonie cel Mare este ocrotitorul mai multor biserici din țară, care și-au sărbătorit hramul astăzi

Cu prilejul pomenirii Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, astăzi, 17 ianuarie 2009, mai multe biserici din țară și-au serbat hramul.

În Capitală, la biserica „Sfântul Cuvios Antonie” – Curtea Veche, hramul a coincis anul acesta cu aniversarea a 450 de ani de atestarea documentară. Și-au mai sărbătorit hramul parohiile din cartierele bucureștene Colentina și Titan, care îl au ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.

În municipiul Iași, și-au serbat hramul Parohia „Sfântul Cuvios Antonie” din cartierul Nicolina 2 și biserica Mitocul Maicilor. Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Iași, cunoscută sub numele de biserica Vulpe, care a fost ridicată în anul 1760 pe locul unei alte biserici construite în 1632 de breasla blănarilor, și-a prăznuit cel de-al doilea hram.

Hramul a fost sărbătorit și la biserica „Sfântul Antonie cel Mare” din municipiul Botoșani. Parohia a fost înființată în 1997, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

La Parohia „Învierea Domnului” din municipiul Suceava a fost aniversat cel de-al doilea hram al sfântului locaș.

Schitul „Icoana Veche” din județul Neamț, înființat în urmă cu cca. 200 de ani de un grup de monahi de la Mânăstirea Neamț, și-a sărbătorit hramul.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente