Sfântul Cuvios Alexie, Omul lui Dumnezeu este prăznuit în Biserica Ortodoxă

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește mâine, 17 martie, pe Sfântul Cuvios Alexie, Omul lui Dumnezeu. Acesta s-a născut la Roma într-o familie de neam nobil și a fost rodul rugăciunilor părinților. Ajuns la vârsta maturității alege să își dedice viața lui Dumnezeu, cu toate că hotărârea sa i-a îndurerat pe părinți.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele profesor Adrian Gabor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București: „La vârsta maturității tatăl său a dorit să fie căsătorit și urma cu siguranță să aibă demnități deosebite în cadrul Imperiului Roman. Dar în noaptea nunții, de comun acord cu soția sa, pleacă spre Edessa unde va viețui cam 18 ani lângă Biserica închinată Maicii Domnului și unde, dintr-o viață austeră de umilință el începe să fie foarte cunoscut și apreciat de foarte mulți creștini care veneau să-i ceară sfaturi. Se va întoarce în Roma de la familia de unde a plecat. Numai că austeritatea vieții sale îl face ca să nu fie recunoscut și atunci îndură iarăși umilințe în apropierea casei părinților săi. Înainte de a trece la Domnul, cunoscându-și sfârșitul, scrie pe o hârtie datele personale încât atunci când a trecut la Domnul părinții și apropiații casei l-au identificat ca fiind fiul lor. Datorită vieții sale deosebite, aspre, lipsei dorinței de mărire este cunoscut în rândul creștinilor ca Omul lui Dumnezeu”.

Sfântul Alexie va fi prăznuit, mâine, în mod deosebit, la Biserica așezată sub ocrotirea lui din București. Lăcașul monument – istoric datează din anul 1799, când vechea Biserică din lemn a fost reclădită din cărămidă de către Jupân Alexe Arnăutu și soția acestuia, Maria.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…