Sfântul Cuvios Alexie, Omul lui Dumnezeu, cinstit mâine în Biserica Ortodoxă

Biserica Ortodoxă îl cinstește mâine, 17 martie, pe Sfântul Cuvios Alexie, Omul lui Dumnezeu. Acesta s-a născut la Roma într-o familie de neam nobil. Ajuns la vârsta maturității alege să își dedice viața lui Dumnezeu, cu toate că hotărârea sa i-a îndurerat pe părinți.

Părintele profesor Adrian Gabor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a arătat faptul că datorită vieții sale aspre este cunoscut în rândul creștinilor ca Omul lui Dumnezeu

„La vârsta maturității tatăl său a dorit să fie căsătorit și urma, cu siguranță, să aibă demnități deosebite în cadrul Imperiului Roman. Dar în noaptea nunții, de comun acord cu soția sa, pleacă spre Edessa unde va viețui aprox. 18 ani lângă Biserica închinată Maicii Domnului și, unde, dintr-o viață austeră, de umilință, el începe să fie foarte cunoscut și apreciat de foarte mulți creștini care veneau să-i ceară sfaturi. Se va întoarce în Roma la familia de unde a plecat. Numai că austeritatea vieții sale îl face ca să nu fie recunoscut și atunci îndură iarăși umilințe în apropierea casei părinților săi. Înainte de a trece la Domnul, cunoscându-și sfârșitul, scrie pe o hârtie datele personale încât, atunci când a trecut la Domnul, părinții și apropiații casei l-au identificat ca fiind fiul lor. Datorită vieții sale deosebite, aspre, lipsei dorinței de mărire, este cunoscut în rândul creștinilor ca Omul lui Dumnezeu”, a spus părintele profesor Adrian Gabor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Sfântul Alexie va fi prăznuit, mâine, în mod deosebit, la Biserica așezată sub ocrotirea lui din București. Lăcașul monument – istoric datează din anul 1799, când vechea Biserică din lemn a fost reclădită din cărămidă de către Jupân Alexe Arnăutu și soția acestuia, Maria.

Comentarii Facebook


Știri recente