Sfântul Calinic la ctitoria sa, Mănăstirea Frăsinei

Moaștele Sfântului Ierarh Calinic au ajuns pe 1 mai 2012 la Mănăstirea Frăsinei. Sfintele Moaște, aduse de o Delegație condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, au fost întâmpinate de către părinții monahi, alături de starețul mănăstirii Arhimandritul Neonil Ștefan. Apoi Moaștele Sfântului Calinic au fost purtate în Procesiune până în biserică, unde după o slujbă de Te Deum au fost așezate la loc de cinste, spre închinare, după cum informează arhiram.ro.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a rostit un cuvânt de învățătură în care a mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastră și pentru sosirea Sfântului Ierarh Calinic după peste 150 de ani la ctitoria sa de suflet, Mănăstirea Frăsinei.

Pe tot parcursul șederii Moaștelor Sfântului Calinic la ctitoria sa, se vor săvârși mai multe slujbe religioase: Slujba Privegherii (Vecernia cu Litie și Utrenia) – marți seara, iar miercuri, de la orele 8.00, Acatistul Sfântului Ierarh, Sfânta Liturghie Arhierească și Taina Sfântului Maslu.

La Mănăstirea Frăsinei, Sfintele Moaște vor rămâne până miercuri, 2 mai, orele 14.00, când vor fi duse la Mănăstirea Lainici.

Comentarii Facebook


Știri recente