Sfântul Calinic de la Cernica este cinstit în Arhiepiscopia Râmnicului

Arhiepiscopia Râmnicului a sărbătorit astăzi, 11 aprilie, 160 de ani de la întronizarea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în scaunul de Episcop al Râmnicului Noului Severin. Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, au oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

Mai multe informații despre viața sfântului aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului care a spus: „Nu întotdeauna Mănăstirea noastră are prilejul să sărbătorească un sfânt ca Sfântul Calinic, deoarece este din părțile noastre. Tatăl său se numea Antonie, iar mama sa Filofteia, deoarece s-a călugărit către sfârșitul vieții. Aici, de aceea se păstrează o tradiție a Sfântului Calinic, atât în ce privește învățătura, cât și trăirea duhovnicească pe care a imprimat-o Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, informează TRINITAS TV.

Aceasta este prima zi a manifestărilor dedicate Sfântului Ierarh Calinic în Arhiepiscopia Râmnicului.

Mâine, 12 aprilie, la Complexul spiritual-cultural „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea va avea loc Simpozionului național intitulat „Sfântul Ierarh Calinic, mărturisitor al dreptei credințe și susținător al unității bisericești”.

Comentarii Facebook


Știri recente