Sfântul Apostol Matia este sărbătorit astăzi în Biserica Ortodoxă Română

Biserica Ortodoxă Română prăznuiește astăzi, 9 august, pe Sfântul Apostol Matia. Mai multe informații referitoare la viața Sfântului aflăm dintr-un articol publicat în ‘Ziarul Lumina’: ‘Sfântul Apostol Matia s-a născut în Betleem, în seminția lui Iuda. Ascultând cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos, a crezut că El este Mesia, și L-a urmat, numărându-se între cei 70 de ucenici. După Înălțarea la cer a Mântuitorului, Sfântul Matia a fost ales în rândul celor 12 Apostoli, în locul lui Iuda Iscarioteanul, iar după Pogorârea Duhului Sfânt a predicat Evanghelia în Ierusalim și în Iudeea. Din Ierusalim a mers în Antiohia, Capadocia și Sinope. Tradiția spune că Sfântul Apostol Matia a predicat în Etiopia și în Macedonia. A săvârșit multe minuni în numele Domnului Iisus Hristos și a convertit la creștinism mulți păgâni. Majoritatea istoricilor susțin că Sfântul Apostol Matia a fost crucificat în Colchis (Georgia), în anul 63’.

Tot astăzi, Biserica face pomenirea sfinților zece mucenici, care au mărturisit pentru sfânta icoană a Mântuitorului din poarta de aramă: Iulian, Marchian, Ioan, Iacov, Alexie, Dimitrie, Fotie, Petru, Leontie și Maria Patrichia; a pătimirii Sfântului Mucenic Antonin; a Cuviosului Psoe și a aflării icoanei nefăcute de mână din Camoliane.

Mâine, Biserica face pomenirea Sfinților mucenici Lavrentie Arhidiaconul, Sixt, episcopul Romei, și Ipolit.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…