Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României, Începătorul Botezului în poporul român

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, volumul cu titlul „Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României, Începătorul Botezului în poporul român”.

Acest volum reprezintă ediția a II-a a cărții cu același titlu, publicată în toamna anului 2011 la Editura „Cuvântul Vieții” a Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu prilejul aducerii în România a Cinstitului cap al Sfântului Apostol Andrei.

Chiar dacă de atunci nu a trecut o lungă perioadă de timp, se constată că intensitatea spirituală a evenimentului a avut un impact deosebit în viața Bisericii și a societății. De aceea, reeditarea volumului, cu unele adăugiri necesare, la Editura BASILICA a Patriarhiei Române, se dovedește bine-venită, din cel puțin trei motive.

Conținutul spiritual-academic al lucrării are și o importantă încărcătură cultural-educativă și ar trebui să ajungă în cât mai multe biblioteci, spre o mai bună cunoaștere de către tânăra generație a începuturilor creștinismului românesc.

Totodată, cartea aceasta este un semn de recunoștință față de autoritățile statului român, care au contribuit la consacrarea prin lege a zilei de 30 noiembrie ca „zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează”.

Și, nu în ultimul rând, acest volum, publicat în ajunul hramului din anul mântuirii 2012 al viitoarei Bazilici a Sfântului Apostol Andrei – Catedrala Mântuirii Neamului, este o binecuvântare și o mărturie de recunoștință pentru toți ctitorii, binefăcătorii și zidirii noului lăcaș ce se înalță sub ochii noștri în inima Capitalei.

Cartea va putea fi achiziționată de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6, accesul se face din strada 11 Iunie), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă Biserica Krețulescu), prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor. (Editura BASILICA a Patriarhiei Române – text preluat din Nota editorială a cărții semnate de editură)

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…