Sfântul Apostol Andrei cinstit la Galați

Municipiul Galați și întreaga Arhiepiscopie a Dunării de Jos se află în sărbătoare, întreaga lună noiembrie fiind dedicată Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul eparhiei și al întregului neam românesc. Astfel, astăzi 28 noiembrie, la Școala de Arte – Centrul Cultural „Dunărea de Jos” – Galați va fi vernisată expoziția Toamna pe simeze. Începând cu ora 10:00, Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” – Galați va organiza, la Centrul de Informare „Europa” din cadrul Casei de Cultură a Studenților, conferința Impactul Sărbătorilor Galațiului asupra vieții studențești

De la ora 13:00, în Holul Universității „Dunărea de Jos” – Galați, va avea loc Vernisajul expoziției Poezia spațiului plastic, organizată de Facultatea de Artă – Galați.

Ziua se va încheia cu programul cultural-duhovnicesc intitulat Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul studenților, organizat de A.S.C.O.R. „Sf. Ap. Andrei „- Galați. Evenimentul va avea loc la Capela studenților din Complexul „Al. I. Cuza”- Galați, după cum ne informează Pr. Gelu Aron.

Este o tradiție de aproape două decenii ca, la Galați, credincioșii, preoții, profesorii, studenții și elevii teologi, dar nu numai, să organizeze diferite acțiuni filantropice și culturale pentru a-și cinsti ocrotitorul, pe Sfântul Apostol Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente