„Sfântul Antim Ivireanul – ctitor de artă și cultură”

Sala „Sfântul Antim Ivireanul” a Complexului Cultural-Religios al Episcopiei Râmnicului a găzduit sâmbătă, 26 septembrie 2009, ediția I a Simpozionului interjudețean intitulat „Sfântul Antim Ivireanul – ctitor de artă și cultură”. Au fost prezenți: consilierul cultural al Eparhiei Râmnicului, pr. Constatin Cîrstea, ca delegat al PS Episcop Gherasim, inspectorul pe Religie la ISJ Vâlcea, pr. Petre Mateiescu, cadre didactice din 12 județe ale țării, elevi și reprezentanți mass media, informează cotidianul Ziarul Lumina de astăzi.

Lucrările simpozionului s-au desfășurat pe două secțiuni. Secțiunea I a constat într-o sesiune de comunicări și referate cu tema „Sfântul Antim Ivireanul – ctitor de artă și cultură”, iar secțiunea a II-a într-un concurs de creații, prezentate în Power Point, cu aceeași temă. Echipele înscrise în concurs au fost formate din maxim doi elevi, pe categorii de vârstă: clasele VII-VIII, clasele IX-X, clasele XI-XII. Toți participanții au primit diplome.

La final a fost lansată revista de publicație spirituală creștină pentru părinți și copii, „Școala din biserică”, revistă ce apare trimestrial cu binecuvântarea PS Gherasim, Episcopul Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente