Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie sub aspect biblico-patristic, dogmatic-moral, liturgic și pastoral

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a prezidat joi, 15 mai 2014, lucrările Conferinței pastoral-misionare de primăvară, cu tema: „Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie sub aspect biblico-patristic, dogmatic-moral, liturgic și pastoral„, pentru preoții din Protoieriile Târgoviște Sud și Găești, ce s-a desfășurat la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Lucrările au debutat cu slujba Te Deum-ului, după care Înaltpreasfinția Sa a sintetizat tema întâlnirii, evidențiind implicațiile pastoral-misionare ale Taine Sf. Spovedanii și Sf. Euharistii în viața duhovnicească a credincioșilor noștri, ca mijloace de aprofundare a spiritualității ortodoxe și de creștere întru Hristos. De asemenea, Înaltul Ierarh a reiterat responsabilitatea specială a clericilor cu privire la împărtășirea celor două sfinte taine, îndemnând preoții prezenți să insiste în catehizarea sacramentală a credincioșilor și în cultivarea evlaviei și a dorinței de a se spovedi și a se împărtăși cât mai conștienți de importanța eclezială a acestor mijloace harice ecleziale.

Preoții referenți au accentuat, în prezentările pe care le-au făcut, elementele fundamentale ale celor două sfinte taine, oferind o perspectivă complexă, multidisciplinară, asupra lor, atât din punct de vedere biblic, cât și doctrinar, liturgic și pastoral-misionar.

La finalul evenimentului, au avut loc dezbateri fructuoase și folositoare, preoții împărtășindu-și reciproc din experiența lor parohială cu privire la tema întâlnirii, dar și referitor la alte probleme pastorale curente.

Comentarii Facebook


Știri recente