Sfânta și Marea Vineri va fi cinstită mâine în Biserica Ortodoxă

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 2 aprilie, în Sfânta și Marea Vineri. Această zi este una de o profundă tristețe deoarece amintește de răstignirea, moarte și îngroparea Mântuitorului.

Cu privire la această zi, Înaltpreasfințitul Nicolae, Mitropolitul Banatului a spus: „Vinerea cea Mare este momentul care ne aduce mereu aminte de această clipă a morții trupești a Mântuitorului nostru. Iisus nu a fost numai Fiul lui Dumnezeu ci a fost și om. Iată că această zi ne demonstrează umanitatea Mântuitorului Iisus, El fiind răstignit pe cruce și murind pentru noi oamenii. În această zi să ne aducem și noi aminte că vom avea un sfârșit al nostru, dar până se va produce acest sfârșit să ne îmbogățim viața cu fapte bune și bineplăcute lui Dumnezeu”, informează TRINITAS TV.

Tot în această zi, învățătura ortodoxă mărturisește că Mântuitorul Iisus Hristos s-a pogorât în iad pentru a ridica la viață veșnică, pe cei adormiți.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei a spus: „În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul și pe scaun împreună cu Tatăl și cu Duhul ai fost Hristoase, toate umplându-le Cel ce ești necuprins – aceste cuvinte inspirate sun rostite de sfințiții slujitori la fiecare Sfântă Liturghie și reflectă în mod extraordinar marea taină ce s-a petrecut la Învierea Mântuitorului Iisus”.

Mâine seară credincioșii vor participa la Denia Prohodului Domnului, una dintre cele mai frumoase, dar și triste slujbe ale Bisericii Ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente