Sfanta si Marea Sambata este zi de reculegere

Sfanta si Marea Sambata este zi de reculegere. Mantuitorul Iisus Hristos, fiind cu trupul in mormant, s-a pogorat la iad, sfaramandu-i portile, si i-a scos de acolo pe stramosii nostri: Adam si Eva, acest eveniment simbolizand ridicarea firii omensti din robia pacatului si a mortii. Crestinii se pregatesc pentru privegherea de noapte, cand, la miezul noptii, in toate Bisericile Ortodoxe se va savarsi slujba Invierii Domnului si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Sfintele Pasti este cea mai mare si mai veche sarbatoare crestina pentru ortodocsi, celebrata inca din vremea Sfintilor Apostoli.

Salutul crestin timp de 40 de zile , pina la Inaltarea Domnului, va fi ‘Hristos a inviat’.In aceste zile se aduc la biserica pentru binecuvantare, pasca, oua rosii si in unele zone si miel, alimente ce simbolizeaza jertfa Mantuitorului Hristos si Invierea.

Inalt Preasfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va oficia slujba Invierii Domnului nostru Iisus Hristos la Manastirea ‘Sfantul Nicolae’ Domnesc, Popauti, din orasul Botosani.

Comentarii Facebook


Știri recente