Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului la Râmnicu Vâlcea

La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, pe un podium amenajat în aer liber, pe 24 aprilie 2011, slujba de Înviere a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului și un sobor de preoți și diaconi ai Catedralei Arhiepiscopale, informează arhiram.ro.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale. În cadrul slujbei de Înviere, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt făcând referire la Învierea Mântuitorului din morți dar și învierea noastră.

La această sfântă slujbă săvârșită în fața Catedralei Arhiepiscopale au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi, precum și reprezentanți ai autorităților locale și de stat.

Pentru a doua oară, anul acesta Sfânta Lumină a fost adusă și în Arhiepiscopia Râmnicului spre binecuvântarea și bucuria sufletească a credincioșilor vâlceni.

Lumina Sfântă a fost oferită în deschiderea slujbei de Înviere, la ora 24,00, de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

Sfânta Lumină a fost trimisă și la protoieriile din Arhiepiscopia Râmnicului, Drăgășani și Horezu precum și la mânăstirile Cozia, Hurezi, Bistrița, Dintr-un Lemn și la bisericile din Băile Govora, Băile Olănești, Brezoi, Călimănești și Racovița.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…