Sfânta Parascheva sărbătorită în Parohia Bolintin Deal II

Biserica cea nouă a Parohiei Bolintin Deal II cu hramul ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ și-a sărbătorit joi, 14 octombrie, ocrotitoarea, informează episcopiagiurgiului.ro.

Manifestările religioase dedicate ocrotitoarei bisericii au debutat cu săvârșirea slujbei de priveghere de către un ales sobor de preoți și diaconi, în seara zilei de 13 octombrie. Joi, în biserica cea veche a Parohiei Bolintin Deal II, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți. La final, preoții și numeroșii credincioși prezenți au mers în procesiune către biserica cea nouă, închinată Sfintei Cuvioase Parascheva, unde a fost săvârșită o slujbă de mulțumire pentru tot ajutorul și darurile primite de la Dumnezeu, prin ridicarea noului lăcaș de închinare.

Lucrările la nouă biserică a Parohiei Bolintin Deal II au început în luna mai a anului 2006, iar în ziua de 1 octombrie a acestui an, turlele mici au fost finalizate urmând a se executa acoperișul. Susținerea financiară a Primăriei comunei Bolintin Deal, a Secretariatului de Stat pentru Culte, a enoriașilor Parohiei, a unor sponsori, și cu ajutorul benevol oferit de numeroși credincioși, a facut posibil ca în 4 ani și 6 luni să fie realizată 90% din construcția la roșu a sfintei biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…