Sfânta Parascheva, cinstită la Mănăstirea Popânzălești

Sute de credincioși doljeni s-au aflat joi, 14 octombrie, la Mănăstirea Popânzălești pentru a o cinsti pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea cinstitului așezământ. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele Florin Bonea, protoiereu al Protopopiatului Craiova Sud, informează ‘Ziarul Lumina’ Ediția de Oltenia.

La sfârșitul slujbei, părintele protoiereu le-a vorbit credincioșilor despre modelul pe care ni-l oferă sfinții lui Dumnezeu: ‘De fiecare dată când suntem strâmtorați, sfinții ne vin în ajutor. Ei aleargă spre nevoile noastre ca niște prieteni adevărați în care ne putem pune toată nădejdea. Sfânta Scriptură este manualul după care ne ghidăm în viața noastră duhovnicească. De aici aflăm că Mântuitorul Hristos a lăsat în grija oamenilor sfinți propovăduirea cuvântului evanghelic, tocmai pentru că viața lor curată îi recomandă permanent pentru acest lucru. Ei sunt adevărate modele de viețuire, de jertfelnicie și de rugăciune pentru noi, cei care ne naștem din Botez. Rugăciunea lor este ascultată tocmai pentru că voiesc binele pentru alții. Viața sfinților nu se rezumă într-un mod egoist la conturarea și desăvârșirea aspectelor personale, ci are ca scop rugăciunea pentru cei pierduți, pentru cei ce au rătăcit calea mântuirii. Astăzi o prăznuim pe Cuvioasa Maica noastră Parascheva. Datorită faptelor curate de care s-a învrednicit, o purtăm permanent ca pe o icoană vie în viața noastră. Rugăciunile ei se înalță permanent către Scaunul Slavei, tocmai pentru a ne trage și pe noi, păcătoșii și nevrednicii, în lăcașurile drepților. Deși, poate de multe ori, aplecarea ei spre Dumnezeu din timpul vieții nu a fost luată în seamă de cei fără de lege, sufletul ei este în mâna Creatorului a toate și stricăciunea nu-i va face vătămare’. De asemenea, părintele protosinghel Fanurie Chiriță, starețul mănăstirii, le-a mulțumit credincioșilor prezenți pentru participare și i-a invitat la tradiționala agapă frățească.

La final, părinții slujitori au săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii, ostenitorii și toți binefăcătorii sfintei mănăstiri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…