Sfânta Liturghie și Te Deum la capela teologilor sibieni

La ceas aniversar, Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a fost felicitat de colaboratorii din administrația eparhială, de profesori și studenți teologi, de preoți și de monahi. Ceremonia a fost deschisă de o slujbă de Te Deum în capela Facultății de Teologie din Sibiu, informează „Ziarul Lumina”.

În ziua în care păstorul credincioșilor din Mitropolia Ardealului a împlinit 65 de ani de la naștere, profesorii și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’, consilierii și angajații Centrului eparhial, protopopi, reprezentanții Jandarmeriei Române, preoți, monahi, monahii și credincioși au venit la capela facultății pentru a-l felicita pe IPS Laurențiu, pentru a-și arăta recunoștința față de dragostea părintească și jertfa în pastorație, arătate în anii de slujire ca profesor de teologie, ca episcop și apoi ca Mitropolit al ardelenilor.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Andrei Făgărășeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, și a fost urmată de un Te Deum. După rugăciunile de mulțumire adresate lui Dumnezeu pentru grija față de credincioșii ardeleni arătată prin rânduirea pe scaunul mitropolitan de la Sibiu a vrednicului mitropolit, PS Andrei Făgărășeanul a evidențiat personalitatea complexă a IPS Laurențiu.

‘Înalt Preasfinția Sa, cu timp și fără timp, se roagă pentru clerul și poporul din Mitropolia Ardealului. IPS Mitropolit Laurențiu este un dascăl desăvârșit și un liturgist de excepție și, nu în ultimul rând, ierarhul nostru este un bun chivernisitor și un bun administrator al bunurilor bisericești, un ctitor de biserici, un bun slujitor și propovăduitor al Cuvântului lui Dumnezeu’, a spus PS Andrei Făgărășeanul.

‘Să realizăm ceea ce se cuvine’

A urmat prezentarea a trei volume semnate sau coordonate de IPS Mitropolit Laurențiu, apărute la Editura ‘Andreiana’ a Arhiepiscopiei Sibiului și în care sunt evidențiate trei dintre marile calități ale ierarhului de la Sibiu: de predicator, de bun păstor de suflete și de profesor de liturgică. Arhid. prof. dr. Ioan Ică jr a vorbit despre volumele ‘Bucuria de a trăi viața în Hristos’, ‘Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, ‘păstorul cel bun’ al Ardealului’ și ‘Plinitu-s-a, Hristoase, taina rânduielii Tale’, în care sunt adunate predicile și cuvântările din anii de arhierie ai IPS Laurențiu, studii despre marele și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna și studii de teologie liturgică. ‘Aceste trei volume sunt darul nostru luat din darurile pe care ni le faceți prin slujirea din scaunul de Mitropolit al Ardealului’, a subliniat arhid. prof. dr. Ioan Ică jr.

La final, IPS Mitropolit Laurențiu a mulțumit tuturor celor prezenți și a subliniat chemarea înaltă de a fi arhipăstorul credincioșilor din Ardeal și dascăl de teologie la prestigioasa facultate din Sibiu.

‘Bucuria acestui moment vine din realizările noastre, care nu se datorează nouă, ci lui Dumnezeu, în primul rând, și apoi colaborării cu dumneavoastră. Suntem conștienți de marea răspundere asumată prin venirea la Sibiu. Împreună vrem să realizăm ceea ce se cuvine în Biserica noastră, în această facultate și în eparhia noastră. Avem dorința de a lăsa ceva în urmă și de a se putea marca numele nostru în cartea vieții’, a spus IPS Mitropolit Laurențiu. Cei prezenți i-au dăruit Părintelui Mitropolit flori, l-au felicitat și s-au rugat pentru sănătatea și îndelunga păstorire a ierarhului.

Comentarii Facebook


Știri recente