Sfânta Liturghie oficiată în cea de-a doua zi a sărbătorii ocrotitorului Catedralei Patriarhale

Esplanada Catedralei Patriarhale a fost neîncăpătoare, astăzi, 25 octombrie, pentru miile de credincioși veniți din toate colțurile țării la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, informează Radio TRINITAS.

La orele dimineții a fost oficiată Sfânta Liturghie, închinată Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Vasilios, Mitropolit de Elassona. Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vasilios, delegatul Bisericii Ortodoxe a Greciei, au slujit Înaltpresfințitul Părinte Calinic Arhiepiscopul Argeșului și Mușcelului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal.

Cuvântul de învățătură din cadrul sfintei slujbe a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, care a subliniat mesajul Evangheliei de astăzi pentru toți credincioșii care participă la pelerinaj.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vasilios de Elassona a exprimat, la rândul său, bucuria trăită la sărbătoarea ocrotitorului Catedralei Patriarhale și a Bucureștiului, în calitate de delegat al Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Comentarii Facebook


Știri recente