„Sfânta Liturghie – locul împărtășirii cu Hristos”, un proiect educațional dedicat tinerilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Un grup de preoți, profesori de religie și credincioși, membrii fondatori ai Coralei ortodoxe „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, au inițiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, proiectul educațional intitulat „Sfânta Liturghie – locul împărtășirii cu Hristos”. Inițiatorii proiectului doresc astfel să trezească în rândul tinerilor interesul pentru participarea la Sfânta Liturghie, cunoașterea cântărilor, înțelegerea momentelor liturgice și a semnificațiilor acestora.

Proiectul, care a început în luna septembrie a anului trecut și se va încheia în luna iunie a acestui an, s-a bucurat de întreaga susținere morală și materială a tuturor preoților rădăuțeni. În urma consultărilor cu profesorii de religie, cu preoții de la bisericile de pe lângă unitățile de învățământ și cu membrii Coralei „Sf. Leontie”, s-a hotărât să se facă documentația necesară pentru un acord de parteneriat între Arhiepiscopie, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și fiecare școală în parte, pentru ca acest proiect educațional să fie inclus în activitățile extrașcolare.

Sursa: mmb.ro

Comentarii Facebook


Știri recente