Sfântă Liturghie la Parohia Delea Nouă din București, în ziua prăznuirii Sfântului Mucenic Valentin

În Biserica Ortodoxă, este sărbătorit mâine, 30 iulie, Sfântul Sfințit Mucenic Valentin. Cu această ocazie, la Biserica Delea Nouă din București, unde se află părticele din sfintele moaște ale Sfântului Sfințit Mucenic Valentin, astăzi, 29 iulie, în ajunul sărbătorii, la orele 17.00, se va oficia slujba Vecerniei cu Acatist, iar în ziua de sâmbătă, 30 iulie, începând cu orele 9:30, se va săvârși Sfânta Liturghie.

Cu prilejul acestui popas duhovnicesc, al cinstirii Sfântului Valentin, vindecător și rugător pentru toți cei aflați în suferință, Parohia Delea Nouă, prin grija Comitetului și a Consiliului Parohial, va oferi pachete de alimente și medicamente persoanelor aflate în dificultate.

Sfântul Valentin s-a născut în anul 175, la Interamna (Terni de astăzi, în regiunea Umbria din Italia). A fost hirotonit preot de către Sfântul Felician de Foligno, iar Episcop de Interamna de către Papa Victor I, în anul 197. Neobosit propovăduitor al Evangheliei, făcător de minuni și vindecător, a fost iubit de către credincioșii săi, pentru viața sa dăruită lui Hristos și Bisericii Sale. A fost arestat, torturat și decapitat la Roma, la vârsta de aproape o sută de ani, din ordinul prefectului Placid Furius, în timpul persecuțiilor împăratului Marc Aureliu. A fost ucis în secret, în timpul nopții, pentru a se evita răscoala populației din Terni. Trupul său a fost luat de către ucenicii săi, Procul, Efeb și Apolonie, dus în cetatea Interamna, unde slujise ca Episcop, și îngropat cu mare cinste. (Viețile Sfinților, pe luna iulie, retipărită și adăugită cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, după ediția din 1901-1911, Editura Episcopiei Romanului – 1997).

Comentarii Facebook


Știri recente