Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfântul Dimitrie” din Carei, județul Satu Mare

Zi de sărbătoare a fost, în Duminica a XVII-a după Rusalii, și pentru credincioșii din orașul Carei, județul Satu Mare. În Catedrala „Sfântul Mucenic Dimitrie”, din municipiu, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența a sute de credincioși, informează TRINITAS TV.

„În municipiul Carei există peste 7000 de credincioși ortodocși, împărțiți în două parohii. Comunitatea ortodoxă la care am slujit astăzi, parohia ‘Sfântul Dumitru’, construiește această măreață catedrală în centrul Careiului care este un adevărat monument de arhitectură”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit un diacon ca preot misionar pe seama protopopiatului Carei. Totodată a fost oficiat și un parastas pentru Înaltpreasfințitul Părinte Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, trecut la cele veșnice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…