Sfânta Liturghie din a treia zi de Paști a fost oficiată la Catedrala Patriarhală de către Preasfințitul Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande

În a treia zi a sărbătorii Sfintelor Paști slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită la Catedrala Patriarhală astăzi, 6 aprilie, de Preasfințitul Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie s-a citit Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Luca. Cu privire la aceasta Preasfințitul Părinte Mihail a spus: „Astăzi suntem în ziua a treia a Sărbătorii Învierii Domnului și Sfinții Părinți au rânduit ca la Sfânta Liturghie să se citească Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Luca în care ni se relatează descoperirea sau arătarea Mântuitorului Iisus Hristos înviat din morți către cei doi ucenici, Luca și Cleopa care mergeau în drumul lor de la Ierusalim la Emaus. ‘Ce sunt cuvintele acestea pe care le rostiți între voi și pentru ce sunteți așa de triști’? Așa i-a întrebat Mântuitorul pe cei doi ucenici. El Care venise să aducă bucuria în lumea aceasta, văzând inimile întristate și pline de durere ale celor doi ucenici se arată lor tocmai pentru a le aduce bucuria. Este după cum citim în Evanghelii a patra arătare a Mântuitorului Iisus Hristos după ce a înviat din morți”.

Comentarii Facebook


Știri recente