Sfânta Liturghie Arhierească și tundere în monahism la Mănăstirea Blănoiu

În Duminica a IX-a după Rusalii, a Înainteprăznuirii Schimbării la Față a Domnului, la 5 august, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea „Pogorârea Duhului Sfânt”, din satul Blănoiu, comuna Racovița, județul Vâlcea. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a tuns în monahism opt surori din soborul de viețuitoare al mănăstirii, după cum ne informează Arhidiacon Ioan Liviu Găman.

Tânăra mănăstire de maici din satul vâlcean Blănoiu, târnosită pe data de 16 octombrie 2011, de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului împreună cu Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, s-a aflat astăzi în mare sărbătoare.

Obștea mănăstirii, aflată sub păstorirea stareței Ierusalima Lazari, s-a îmbogățit cu încă opt maici, prin bunăvoința și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhipăstorul Râmnicului, care în cadrul Sfintei Liturghii a săvârșit slujba tunderii în monahism a acestora.

La finalul slujbei, chiriarhul vâlcean a ținut un cuvânt de învățătură referitor la viața monahală și importanța acesteia în dobândirea Împărăției cerești.

La acest eveniment deosebit de la Mănăstirea Blănoiu au participat părinți călugări de la Mănăstirea Gruiul Lupului în frunte cu Părintele Protosinghel Macarie, starețul acestei chinovii, Părintele Ioan Comăneci, ctitorul fondator al celor două mănăstirii, și numeroși credincioși din eparhie, dar și din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente