Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi de la Gruiul Lupului

În ziua Praznicului Înălțării Sfintei Cruci, astăzi, 14 septembrie 2011, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi la biserica cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfântul Gherasim cel Nou” de la Mănăstirea Gruiul Lupului, din localitatea Racovița, județul Vâlcea, după cum a precizat arhid. Ioan Liviu Găman.

În timpul Sfintei Liturghii au fost hirotoniți părintele Spiridon Domocoș întru ierodiacon și părintele ierodiacon Maxim Nemeș întru ieromonah pe seama aceleiași mănăstiri.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a rostit un cuvânt de învățătură referitor la praznicul de astăzi și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți în biserica mănăstirii.

Răspunsurile la strană au fost date de către corul de părinți ai mănăstirii.

La acest eveniment au mai fost prezenți părintele protosinghel Macarie Roman, starețul mănăstirii, preotul Ioan Comăneci, unul dintre ctitorii acestui așezământ monahal, preoți și numeroși credincioși din județul Vâlcea, dar și din țară.

Piatra de temelie a acestui sfânt locaș a fost pusă de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și Părintele Stareț Macarie Roman, la data de 9 august 2009. Ctitorii mănăstirii sunt Preotul Ioan Comăneci cu familia, împreună cu sponsorii principali Frank Timiș și Rareș Țicra. Mănăstirea are în prezent 25 de viețuitori.

Comentarii Facebook


Știri recente