Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Jitianu de lângă Craiova

Sărbătoarea Întâmpinării Domnului a fost prăznuită astăzi, 2 februarie, în mod deosebit la Mânăstirea Jitianu de lângă Craiova. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei care a explicat celor prezenți semnificația praznicului de astăzi. Totodată, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Bartolomeu.

„Cinstim amintirea întâmpinării Mântuitorului nostru Iisus Hristos, un praznic dedicat Întrupării Domnului nostru Iisus Hristos. Din Sfânta Evanghelie vedem cum Dreptul Simeon purtat de Duhul lui Dumnezeu a venit la templu, tocmai în momentul când Fecioara Maria a adus pe Pruncul Iisus. L-a primit în brațe și L-a arătat lumii ca mântuire a neamurilor”, a spus Înaltpreasfinția Sa, după cum informează Radio TRINITAS.

Mânăstirea „Jitianu” este menționată documentar la începutul secolului al XVI-lea drept ctitorie a boierilor Craiovești. Lăcașul de cult cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” funcționează ca mănăstire de călugări și are opt viețuitori, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…