Sfântă Liturghie Arhierească la Mănăstirea Buna Vestire, Bolintin

La 9 noiembrie, când Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de părinți consilieri și inspectori de la centrul eparhial, de preoții și diaconii din Protopopiatul Bolintin, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în altarul de vară al Mănăstirii Buna Vestire, Protopopiatul Bolintin, cu prilejul celui de-al doilea hram al mănăstirii.

Sutele de credincioși prezenți s-au putut închina și la fragmente din moaștele Sf. Ier Nectarie Taumaturgul, păstrate în biserica mănăstirii, și la fragmente din moaștele Sfântului Ioan Rusul, aduse spre închinare de la mănăstirea cu același nume din localitatea Slobozia de Giurgiu, potrivit episcopiagiurgiului.ro. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie a hirotonit întru preot pe părintele diac. Neacșu Ionică Lucian, pe seama Capelei Spitalului Jud. Bolintin.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre viața pilduitoare a Sf. Ierarh Nectarie care a trăit ca un înger în trup, iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul și milostenia. Acest mare trăitor al secolului XX a fost unul dintre cei mai mari teologi ai Ortodoxiei, cu un nivel de pregătire academică de excepție și cu o râvnă sfântă pentru propovăduire încă din tinerețe. A tras pe mulți la Hristos, revărsând în jurul lui pacea, bucuria și lumina cea necreată a Duhului Sfânt, prin care mângâia și odihnea pe toți care veneau la chilia lui.

La final, toți cei prezenți au luat parte la agapa frățească organizată cu acest prilej de obștea mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente