Sfânta Liturghie arhierească la Centrul Cristian Șerban din Buziaș, județul Timiș

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent, sâmbătă, 14 iulie 2012, la Centrul Clinic de Evaluare și Recuperare pentru Copii și Adolescenți ‘Cristian Șerban’ din Buziaș, unde a slujit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Sfânta Liturghie a avut loc în biserica cu hramul ‘Nașterea Domnului’ din incinta centrului medical, un spital dedicat copiilor și tinerilor cu diabet zaharat și hemofilie. După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Paisie a oficiat Parastasul pentru Cristian Victor Șerban, băiatul ctitorilor centrului medical și ai bisericii din incintă. Slujba Parastasului vine să amintească de cei 21 de ani de la trecerea sa la Domnul. În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți și familiei, PS Paisie a arătat importanța pomenirii celor care au plecat dintre noi, ca o arvună a întâlnirii noastre cu ei în Împărăția lui Dumnezeu.

‘Învierea lui Hristos Domnul este dovada învierii noastre din morți. Legătura dintre oamenii de pe acest pământ și cei din veșnicia lui Dumnezeu este neîntreruptă și nedesfăcută, dovadă pomenirea pe care o facem celor pe care îi purtăm în inimile și sufletele noastre. Acesta este semnul că nu i-am uitat, iar pomenirea este semnul credinței noastre că îi vom întâlni din nou la a doua venire a Domnului Hristos’, a arătat Preasfinția Sa. La finalul slujbei de pomenire, PS Paisie a transmis celor prezenți binecuvântarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, și gândurile acestuia de bine.

Centrul Medical ‘Cristian Șerban’ din Buziaș a fost inaugurat la 1 iulie 1997, fiind o instituție medicală pentru copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 0 și 35 de ani. Aici sosesc din toată țara pacienți cu diabet zaharat și hemofilie, realizându-se 1.500 de internări anual. Spitalul este unul de competența unei clinici universitare, are unii dintre cei mai buni specialiști în bolile de diabet ale copilului și tânărului și este unic în țară prin specificul lui.

‘Centrul este extrem de util pentru că în afară de faptul că dă indicații de tratament și evaluează stadiul bolii fiecărui pacient, face și educație pentru boală. Eu și soția mea, Margit, suntem specialiști în cele două boli, eu în diabet zaharat, iar soția în hematologie. În urma pierderii copilului nostru Cristian Victor în urmă cu 21 de ani, am decis să facem un bine altora și am construit acest centru. Incinta are 20.000 m2, cu mai multe clădiri dedicate spitalului. Lucrarea a putut fi finalizată cu ajutor din țară și din străinătate, astfel încât s-a ajuns să fie considerată o mică bijuterie a sistemului medical românesc’, ne-a declarat prof. univ. dr. Viorel Șerban, copreședinte fondator al Fundației ‘Cristian Șerban’, profesor de medicină internă și diabet, nutriție și boli metabolice la Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Victor Babeș’ Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente