Sfântă Liturghie arhierească la centenarul Bisericii „Bărbătescu Nou” din Capitală

Biserica „Bărbătescu Nou” din Capitală, cunoscută bucureștenilor și ca biserica „Filaret” sau „Cuțitul de Argint” serbează, astăzi, 12 decembrie, 100 de ani de la târnosire. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal .

„Biserica în care vă aflați este de o sută de ani dar pe locul acesta, ca și în cazul altor biserici din București au existat biserici mai vechi și pentru că atunci când avem hramul unei biserici sau când sărbătorim, ca astăzi un număr de ani de când s-a construit un lăcaș de cult, este bine să ne aducem aminte, din toate punctele de vedere de înaintașii noștrii”, a spus Preasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat și o slujbă de pomenire pentru ctitori, după cum ne informează TRINITAS TV. Tot cu prilejul sărbătoririi celor 100 de ani de existență, parohia a emis o medalie aniversară, care a fost dăruită invitaților și ostenitorilor. În cadrul manifestărilor s-a organizat și o expoziție de icoane.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul „Symbol” al Patriarhiei Române, care a susținut în final un concert de colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente