Sfântă Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală din Giurgiu în Duminica dinaintea sărbătorii Nașterii Domnului

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, ieri, 19 decembrie, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului’ și „Sf. M. Mc. Gheorghe’ din Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, adresat sutelor de credincioși prezenți, Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată Genealogia Mântuitorului. Faptul că Sfântul Evanghelist Matei își începe Evanghelia cu „Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam’, a arătat Preasfinția Sa, dovedește că Iisus Hristos nu este un om oarecare ci El este Mântuitorul lumii, Mesia cel proorocit. Astfel, „la plinirea vremii’, Dumnezeu ne-a mântuit în persoana și prin lucrarea răscumpărătoare a lui Iisus Hristos. Persoana, numele și actele Mântuitorului Hristos sunt fundamentale pentru Biserică, deoarece în centrul istoriei mântuirii despre care ea ne dă mărturie, se află Iisus Hristos, cu istoricitatea și mesianitatea Sa, a mai spus Preasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie a săvârșit și o slujbă de pomenire a eroilor, care în decembrie 1989, și-au dat viața pentru credința și libertatea poporului român.

Comentarii Facebook


Știri recente