Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala episcopală din Giurgiu

În Duminica a VIII-a după Rusalii, astăzi, 29 iulie 2012, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Episcopală din mun. Giurgiu. Totodată, în cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate și rugăciuni pentru ploaie ca urmare a secetei prelungite din ultimele săptămâni, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor, subliniind marea milostivire a lui Dumnezeu față de om, care, cu cinci pâini și doi pești, hrănește „cinci mii de bărbați, în afară de femei și de copii’ (Matei 14, 21), prefigurând, astfel, în chip dumnezeiesc, Sfânta Euharistie sau Taina prin care Îl primim pe Însuși Hristos Domnul, în chipul pâinii și al vinului. De asemenea, Preasfinția Sa a explicat celor prezenți că Mântuitorul, prin minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor, a arătat mulțimilor puterea Sa de a le dărui și pâinea „cea de toate zilele’, dar că aveau nevoie și de o altă pâine, de credința în Dumnezeu și în El ca Fiu al lui Dumnezeu.

În încheierea cuvântului său, Preasfințitul Episcop Ambrozie i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să caute mai întâi pâinea cea cerească și, primind-o, să îndepărteze toată grija cea lumească, iubind cele duhovnicești, asemeni mulțimilor din vremea Mântuitorului, care își lăsau casele și-L urmau în pustie pentru a-I asculta învățăturile.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist la comemorare celor 5 ani de la trecerea la cele veșnice. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a evidențiat activitatea pastoral misionară deosebit de bogată desfășurată de cel de-al V-lea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente