Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat sâmbătă, 9 octombrie, Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, informează arhiram.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit în diacon pe tânărul teolog Adrian Barbu, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfânta Filofteia” din Pitești și în preot pe părintele diacon Oliviu Gheorghe Spătaru, pentru Biserica cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Malu, comuna Stoilești, județul Vâlcea.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre chemarea și misiunea slujirii preoțești: „În Apostolul și Evanghelia care s-au citit astăzi chiar s-a vorbit de slujirea preoțească sau de slujirea arhierească. Nimeni nu își ia această cinste, ci este chemat la slujirea preoțească și această chemare se face în mod tainic pentru că Hristos ne cheamă pe fiecare dintre noi să-L slujim: să slujim ca și creștini botezați, să slujim în treapta diaconiei, a preoției sau a arhieriei, sau să slujim ca și credincioși obișnuiți, de care vorbesc Sfinții Evangheliști ca o preoție universală, adică sunt slujitori sau împreună slujitori cu preoții care au primit preoția sacramentală prin taina hirotoniei. Deci, suntem chemați cu toții să Îl slujim pe Mântuitorul Iisus Hristos, indiferent de poziția socială, indiferent de treapta ierarhică, indiferent dacă suntem tineri sau bătrâni, bărbați sau femei. Chemarea ucenicilor de către Mântuitorul Iisus Hristos s-a făcut într-un mod dumnezeiesc pentru că El ca Om și Dumnezeu știe pe fiecare cum va răspunde chemării Sale, dar Atotștiința lui Dumnezeu nu a predeterminat acțiunea ucenicilor în a-L urma pe Hristos. Ei au avut această libertate și și-au manifestat liber devotamentul și slujirea față de Hristos Dumnezeu”.

La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși din municipiu și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…