Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În ziua prăznuirii Sfântului Mucenic Emilian de Durostor, astăzi, 18 iulie 2011, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioși.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Mircea Preoteasa absolvent al Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, pe seama Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură, în care a elogiat viața și martiriul Sfântului Mucenic Emilian de la Durostor, îndemnându-i pe credincioși să-i urmeze exemplul în credință, rugăciune, răbdare și milostenie.

După Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală a fost oficiată o slujbă de Te Deum de către un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul coral „Strana Mănăstirii Cozia”.

După serviciul religios, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu angajații Centrului Eparhial, preoții, monahii și monahiile, l-au felicitat pe Preasfințitul Părinte Emilian, urându-i ani mulți și sănătoși și o păstorire aleasă.

La această Sfântă Slujbă Arhierească au luat parte Părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului și stareț al Mănăstirii Cozia, Părintele Protosinghel Conf. Univ. Dr. Justinian Cârstoiu, Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București preoți, stareți și starețe de la mănăstirile vâlcene precum și numeroși credincioși municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente